Del firmagaver internt

24 september 2020 Anders Lundtang Hansen

Der er forskellige tidspunkter, man kan få firmagaver som ansat:

Det kan være ved, at man i firmaet har genereret et overskud, som de ansatte får del i i form af en bonus, eller det er ved at være jul, så alle ansatte får en firmajulegave; eller måske holder en ansat reception, så vedkommende får en gave af firmaet.

Men som oftest er det nogle gaver, som man får alle sammen i firmaet, medmindre det er en speciel anledning, og man forsøger ikke at forskelsbehandle, så man vil gerne give nogenlunde det samme til samme værdi.

Man kan finde inspiration til den slags her: https://firmagavernu.dk/da 

Men den slags overordnede gaver gør også, at man kan risikere at ramme forkert, specielt hvis der er mange ansatte, og man ikke har tid fra ledelsens side til at finde individuelle gaver, der passer til alle medarbejderne – samtidig med, de ikke skal svinge for meget i værdi.

Byt disse firmagaver mellem hinanden

Man må så have forståelse for virksomhedens side, at de gør deres bedste for at give nogle lige gaver, for det værste vil være, at nogle ansatte føler sig forskelsbehandlet med gaverne (også selvom de får forskelligt i løn).

Men så er der heldigvis råd for det, for hvis alle har fået det samme, så kan man måske bytte.

Det kan være alt fra, at man tager noget med hjemmefra, der udgør værdien på den gave, man fik, som man så bytter med.

Men det kan også være, hvis man har fået en masse små blandede ting i gave fra firmaet, så man fordeler nogle af tingene internt anderledes, fordi man ikke kan tåle noget, er mere interesseret i noget andet og så videre.

Man kan ligefrem arrangere en dag med et tidspunkt, hvor de ansatte kan mødes og bytte gaver til det, de gerne vil have!

Flere Nyheder