Derfor er diamanter så populære

smykke 0 Comments

En af de mest populære ædelstene er diamanter og det er med god grund. Det er et smykke der både kan bruges til daglig brug, men også til fest. Samtidig er der få ting der er omgivet af så meget mystik, glamour og blod diamanten.

Ædelstene har været kendt i flere tusinde år og har ud over at blive brugt som smykker også blevet brugt til at transportere enorme summer fra den ene ende af verden til den anden. Ofte under dyb hemmelighed og i krigstider. Du kan finde flere smykker her https://caratdiamanter.dk/smykker.

Glamour og diamanter

Samtidig er diamanter og andre ædelstene omgivet af stor glamour. Hvem har ikke set kendte komme til fest med det største og vildeste smykker som almindelige mennesker aldrig kan gøre andet end at drømme om at bære.

En af de kendteste historier er den om Richard Burton der købte den kendte Hope diamant til sin hustru. Den kendte og smukke skuespillerinde Elisabeth Taylor. Han betalte i 1969 den uhørte sum af 1 mio. dollars for en 65 carat stor diamant. Han købte den lige for næsen af det anerkendte smykkefirma Cartier.

Den største diamant som man indtil nu har fundet var på hele 3106 carat. Det skal sammenlignes med at diamanter på over 1 carat både er store og sjældne. De fleste diamanter der bruges til smykker er på 0,1 eller 0,2 carat. Diamanten blev senere kløvet og lavet om til 105 forskellige diamanter. Den allerstørste blev på 530,2 carat. Den fik navnet Afrika Stjerne og er i dag en del af de engelske kronjuveler. 

Diamanter kommer ikke kun i den kendte hvide farve som er den almindelige i de fleste smykker. De kommer i alle farver, men farvede diamanter er meget sjældne. Så sjældne at der kun findes op til 5 nye hver år. De går samlet under navnet fancy diamanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *