En vicevært vasker ikke bare trapper og rydder sne

21 juli 2020 Lotte Hindsberg

Hvis du tror at det en vicevært primært beskæftiger sig med er at vaske opgange og komme ud på de værste tidspunkter om vinteren fordi det sner tager du meget fejl. En vicevært er ofte den der kender en ejendom bedst. Både selve ejendommen men også beboerne.

Han ved hvordan ejendommen har det, hvad der er af fejl og mangler. Hvad der trænger til at blive repareret og hvad man skal holde øje med. Samtidig kender han ofte også beboerne. Især dem der går hjemme om dagen. På godt og ondt. Det betyder at en ideel vicevært ikke alene har hænderne godt skuet godt på, han er også god social og menneskekender.   

At finde den helt rigtige vicevært 

Som bestyrelse er det jeres opgave at finde den rigtige vicevært. Det er en god ide at starte med at finde ud af hvilke opgaver viceværten skal varetage. Skal det blot være at vaske opgave og rydde sne kan i måske nøjes med en studerende der vil tjene lidt ekstra ved siden af studerne. Ellers skal i vælge om i vil ansætte en vicevært eller om i hellere vil have et ejendomsservice firma.

Om i vælger det ene eller det andet er ofte et spørgsmål om temperament. Der er fordele og ulemper ved hver løsning. Det er nemmere at få en ansat vicevært eller enmandsfirma til at lave andet, hvis det er nødvendigt men i vil også være sårbare ved ferie og sygdom. Omvendt kan et ejendomsfirma tage sig godt betalt, hvis der opstår problemer, som der ikke er taget højde for i jeres aftale.

Til gengæld vil der komme en anden, når og hvis der er ferie og sygdom. Det er også muligt at få en håndværker ud til at tage sig af mindre opgaver mod betaling, hvis man anvender et ejendomsservicefirma.

Flere Nyheder