Respekter andres alkoholbehandling

08 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Hvordan ansporer du en person, der siger, at vedkommende ikke drikker?

Du bliver nok noget perpleks og spørger til, hvordan det kan være.

Men det burde jo faktisk være omvendt, for alkohol er ikke sundt, så hvis man drikker, burde man spørge folk, hvorfor de gør det – for alkohol er jo skadeligt, om man drikker det i fælles selskab eller alene, men så ser man det som tabu at snakke om.

Eller man oplever vedkommende som måske lidt bedre end en selv, hvor man indtænker noget Jantelov, som der ikke blev udtalt, at man lige skal understrege for vedkommende, at man altså ikke drikker så tit eller så meget, så man ikke mister agtelse i vedkommendes øjne, selvom man er lidt irriteret på den her person.

Måske forsøger man at forklare, at man altså burde drikke her, fordi man er misundelig over, at vedkommende kan lade være – og så inviterer man vedkommende til noget møg.

image

En alkoholbehandling er ingen spøg

De mennesker, der ikke har været gennem en alkoholbehandling, ved nok ikke, hvor lidt der skal til, før hele det korthus, som man har brugt lang, lang tid på at bygge, vælter, og man er tilbage i bunden og skal arbejde sig op derfra igen.

Det ses måske ikke til den fest, hvor man får de tørlagte alkoholiker til at drikke en drink, så man er en del af selskabet, men det kan føre til alenedruk, og man mister arbejdet, kan ikke styre ens økonomi, og der sker værre ting.

Det er man måske ikke selv klar over som den person, der tilbød en drink, og man ser ikke vedkommende igen, men det havde store katastrofer for en den dag.

Så hvis man specielt lige er frisk ud af behandlingen, så skal man især ikke friste folk – og det bør man aldrig gøre med den slags typer.

Flere Nyheder